Plec in concediu…cu sau fără stres

thumbnail

 

Mă uit la maldărul de haine din camera şi mă gândesc practic că nu mi-ar lua mult timp să le văd aranjate in geamantan, să le schimb cu altele sau chiar să le elimin din gândita garderoba de concediu. Lista mi-e foarte clară in minte: haine, lucruri de plaja (prosoape, jucării de plaja Iancu, rogojină, crème de plajă, ulei, pălării de soare, ochelari de soare), medicamente, trusa de manichiură, chestii pentru drum (apa, mâncare, grisine, ceva dulce) si cam atât am socotit. E perfect adevărat că in felul meu practic şi oarecum rapid de a împacheta se întâmplă să mai omit câte ceva, dar …chiar nu mă streseaza. Intr-o lume in care găsim cel puţin un magazinaş la fiecare colţ de stradă nu cred să fie o problemă.

Anii trecuţi mă mai uitam pe diverse bloguri, din curiozitate, să găsesc poveşti despre nişte experienţe revelatoare despre cum aş putea optimiza la maximum acest proces care, recunosc că îmi dadea ceva bătăi de cap mai deunăzi. Intre timp m-am liniştit, aşa pur şi simplu, pentru că rapiditatea şi productivitatea de a face bagaje a venit oarecum de la sine, în urma pregatirii bagajelor in diverse călătorii mai mici sau mai mari, de scurtă sau mai lungă durată.

Cred ca un declick al stresului bagajelor s-a făcut pentru mine şi în urma filmului Up in the air (2009), cu George Clooney si Vera Farmiga, un film foarte fain de vizionat intr-o duminica seara, un film care aduce în prim-plan o idilă spumoasă, cu un final neaşteptat, dar total ancorat în realitatea noastră. Dincolo de asta prezintă un mod de viată al protagonistului masculin, cu tot “bagajul” pe care-l are un dandy actual de multinaţională, plasat într-un job important. Mă rog, una peste alta, personajul prezinta si chiar iti explica cheia succesului personal in efectuarea unui bagaj rapid şi exemplar. De urmat!!!

Si mă întreb retoric: de ce îşi fac unii atâta stres cu bagajul?!

Tu în care tabără eşti?

Asta a fost pe scurt că sunt prinsă cu treabă! Hai pa!

Leave a comment

Be the first one to comment

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

18 + nineteen =