Ai timp 9 luni…

 • Clipboard_2

   

  Perioada prenatala te confrunta cu diverse senzatii noi, atat la nivel fizic, cat si mental. In cele ce urmeaza, redau textul prietenei mele Paula, care dezvaluie experienta ei si ceea ce a determinat-o sa se specializeze in pilates prenatal.

  “Acum e momentul sa-ti resetezi viata, sa reprioritizezi si sa-ti construiesti o viata sanatoasa!”
  Pare un cliseu, dar orice cliseu contine un sambure de adevar. Iar acesta este cat se poate de real.

  In iarna lui 2011, cand am aflat ca vom avea un copil, aveam doua joburi si mult timp liber – asa e cand nu ai copii, chiar si cu doua job-uri timpul liber pare sa fie mai mult decat oricand :)

  Erau zile in care, dupa job-ul full time, sustineam doua ore de aerobic si tot mai aveam energie sa imi antrenez si vecinele din cartier care nu aveau timp sa mearga la sala.

  Mi-am imaginat ca voi fi nevoita sa scad din intensitatea efortului fizic zilnic, dar cand medicul mi-a zis ca trebuie sa intrerup complet efortul fizic am simtit ca imi fuge pamantul de sub picioare.
  -“Studiile spun ca dupa o conizatie  posibilitatea ca colul uterin sa se deschida e de 30%…”.
  -“Dar pilates sau macar sa inot….?”, am incercat eu….
  – “Nimic, trebuie sa fii precauta!”

  Am plecat neznadajduita, incercand sa imi imaginez cum imi voi petrece urmatoarele 8 luni de sarcina fara sport.

  Dupa cateva alte saptamani, in care am consultat si alti medici care au avut o alta abordare, am primit ok-ul sa reiau orele de pilates.

  Pentru ca in Brasov, pe atunci, nu auzisem de pilates prenatal, am hotarat sa ma documentez intens pe acest subiect si iata ca dupa alte 2 luni, aveam inca 3 gravidute cu care lucram.

  Au trecut 6 ani de atunci si acelasi sentiment de tristete il am si acum pentru fetita mea cand, din diverse motive, trebuie sa-si intrerupa activitatile sportive zilnice.

  Dintre toate ambitiile de ordin personal pe care parintii le vor oglindite in copiii lor, cea de a avea un stil de viata sanatos si extrem de activ e ceea ce poate face cu adevarat diferenta pentru copilul tau!

  In DEX sportul este definit ca “un complex de exerciții fizice și de jocuri practicate în mod metodic, cu scopul de a dezvolta, de a întări și de a educa voința, curajul, inițiativa și disciplina”. Iar asta spune multe despre ce ne dorim de la copiii nostri, nu-i asa?

  Orice drum ar alege copiii nostri in viata, haideti sa le oferim un start sanatos si o perspectiva placuta si naturala asupra oricarei activitati fizice!!

  Sa investim in triciclete in loc de tablete, in mingi in loc de bomboane, in ore de inot in locul orelor in fata jocurilor pe calculator.”

  Paula isi administreaza orele singura, o gasiti in Brasov, str. Dihamului, nr. 16, in zilele de miercuri, vineri ora 19:00 si duminica dimineata, ora 08:45.

  Succes, corp de invidiat si kilograme mai putine!

   

   

           f2Clipboard
Leave a comment

Be the first one to comment

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

3 × three =