Cum sa cazi in capcana unui “concediu de vis”?

Clipboard_1

Cateodata ne dorim lucruri, mult, mult si ne facem o anumita idee despre cum ar putea sa se materializeze aceste ganduri intr-o situatie convenabila si placuta. Evident, este vorba despre ceva care sa ne convina, sa ne gâdilă simturile si sa ne transporte intr-o lume magnifica, plina de cer senin, culoare si imbratisari calde, asemenea unui concediu ravnit prin Maldive sau orice alta insula exotica cu peisaj de carte postala. Va destainui sincer ca-mi doream cu ardoare o mica pauza de la tot ceea ce trebuia sa fac, lucru nevinovat de altfel.

Stop joc!

S-a implinit ceea ce-mi doream!!!

Dar… intr-un cu totul alt peisaj: o frumoasa zi de toamna, cu cer senin si soare candid, care-ti mangaie obrajii; cu frunze aramii, galbene, brune, cu o natura perfecta, care-si expune palmaresul de culori mai ceva ca in toate colectiile de moda prezente pe podium la saptamana modei. In tot acest peisaj in care vrei cu incapatanare sa mai visezi un pic esti trezit brutal la realitate dupa doar cativa pasi angelici pe niste frunze vestede…trosc! Ma aflu brusc pe asfalt, cu fata stalcita de durere, cu mainile pline de zgarieturi si sange si.. dau sa ma ridic – o data, de doua ori, ma las pagubasa prêt de cateva minute. In cele din urma imi adun puterile, ma ridic si merg spre masina….sub frunze era ascuns un nevinovat con de brad, pe care am calcat. A fost suficient ca sa-mi fracturez glezna.

f7

Apoi a urmat controlul medical, radiografii, medicamente, orteza, carje si…repaos la pat doua saptamani dupa care reevaluare si daca totul merge bine, am sanse sa scap de ghips.

Stateam sa ma gandesc asa cat ne dorim noi anumite lucruri si iata ca ele ne vin cateodata sub cele mai neasteptate forme si atunci cand vin, sub o forma pe care nu o astepti si doare nu-ti ramane decat sa inspiri adanc aer in piept si chiar sa folosesti acel timp asa cum ti-ai propus in imaginile tale mult ravnite, pentru ca da, asta mi se pare o adevarata provocare: sa-ti pastrezi calmul, linistea si sa incerci sa mergi mai departe, adaptandu-te ca un reptilian pe cale de disparitie la noua situatie de supravietuire.

f10

Pe curand dragii mei…si aveti grija cu gandurile astea, isi fac loc in realitate pe nepusa masa!

Gabi, cu glezna fracturata

sursa foto: pinterest.com

Leave a comment

Be the first one to comment

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

17 + eighteen =