Cocktail cu ingredient de baza: gandul ca poti esua

Gandeste-te ca esti la poalele unui pisc pe care vrei cu tot dinadinsul sa-l escaladezi, ca iti e al naibii de frica si al naibii de greu, ca ti-ar trebui o tepusa in coasta care sa-ti dea un imbold sa urci si apoi sa urci, cu frica si cu greu si cu toate cele adunate si stranse ghemotoc in inima si in stomac, fara sa te mai gandesti o clipa ca ai putea esua!

 

f11

Daca o iau de la inceputuri cu etimologia cuvantului pot sa observ lesne ca “a esua” = “a te impiedica”! Eu as aduce in completare “la gandul”, adica “a te impiedica la gandul ca…”

f4

Ce chestie si cu esecul asta?!

Poate sa apara din senin, cand stai cu drobul de sare deasupra capului. De regula sperie in faza incipienta, pentru ca te gandesti ca tare ti-ar mai placea sa faci aia si aia: tinzi, accezi, incepi sa te pierzi prin multe ganduri care incep sa dea navala si sa ti se perinde prin minte ca niste curtezane şulhetice chemate la raport. Hai sa fim seriosi, doar nu te lasi inspaimantata de o imagine care iti scoate in fata ochilor un peisaj selenar arid cu gogoloaie gâlgăitoare de noroi; e doar partea aceea de minte responsabila cu bagatu’ de bête-n roate! Doar faci diferenta intre cele doua, nu?!? Sa recunoastem ca frica este un redutabil dusman in  a nu face ceea ce ti-ai propus.

Clipboard_distractie

 

Dar inainte de a mai inainta in teoria mea despre ESEC as vrea sa va dau definitia dex-ului:

Esec, conform Dex, inseamna infrangere, insucces, neizbanda sau nereusita intr-o actiune.

Asadar semantica acestui cuvant e clara si pentru mine si pentru voi dar, cateodata, mai précis cand te afli in fata unei usi deschise este nevoie de un efort, de tras adanc aer in piept si a privi inainte. Privind inainte si ocupata fiind cu asta uiti sa mai privesti inapoi si sa incepi sa mixezi vechiul cu noul. Asadar da-i un sut vointei sa mearga doar in directia pe care ti-ai propus-o!

f2

Dragile mele, va scriu aceste lucruri pentru a ma incuraja, caci si eu ma aflu in fata unei usi deschise, usa pe care tocmai am pasit cu incredere!

Esecul nu exista daca tu crezi ca faci tot ceea ce-ti sta in putinta ca sa reusesti acel lucru. Evident ca poate sa nu-ti iasa la inceput, dar asta nu inseamna ca ai esuat, face parte din experienta pe care trebuie sa o traiesti si din lectia pe care trebuie sa o inveti pentru a ajunge acolo unde ti-ai propus. Nu conteaza daca prietena ta a reusit la 20, iar tu reusesti la 40 sau 50! Chiar nu e tarziu!

In momentul in care lucrurile ti se potrivesc in viata incep sa curga fara ca tu sa te simti un matelot la galera. Exact acest lucru il vad in mutarea noastra la Brasov, toate s-au derulat mai usor si mai repede decat am prevazut si credeti-ma ca sunt buna la time management.

 

Pe curand,

Gabi curajoasa

*Am ales sa port camasa Baden11 si cercei Tria Alfa

 

 

 

Leave a comment

Be the first one to comment

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

11 + 8 =