Indraznesc sa port roz!

f6

Rǎspunsul este simplu: Da! Poţi sã porţi roz cu condiţia sǎ ştii sǎ-l porţi, sǎ-ţi placǎ, sǎ ţi se potriveascǎ stilului personal şi bineînţeles siluetei. Rozul este o culoare pretenţioasǎ în garderoba masculinǎ. Pǎrerile în ceea ce o priveşte sunt împǎrţite: unii preferǎ sǎ aibǎ câteva piese în diverse nuanţe de roz, iar altora le repugnǎ irevocabil.

Paleta de roz se extinde de la variante calde pânǎ la nuanţe reci, puternice, incluzând dusty rose, bois de rose (roz maroniu), roz somon, roz bonbon, roz fuchsia sau magenta.

Sfatul meu este sǎ porţi roz, în funcţie de culoarea ochilor şi a pǎrului.

Pǎr şaten, ochi verzi sau albaştri – dusty pink, roz somon, roz vintage, magenta.

Pǎr blond şi roşcat, ochi albaştri sau verzi: spuneţi NU rozului fuchsia ! În rest poţi încerca celelalte nuanţe !

Pǎr negru, ochi negri sau cǎprui – roz puternic, de incercat si roz pastelat, eventual intr-o combinatie cu o culoare puternica, pentru mai multa personalitate.

Silueta este şi ea importantǎ în alegerea acestei culori. Dacǎ ai o constituţie atleticǎ încearcǎ orice nuanţǎ, în orice combinaţie: sacou, tricou, pantaloni sau pantofi. De ce nu?

f2

Dacǎ te ştii cu câteva kilograme în plus, atentie cum alegi nuanta de roz si mai ales cu ce o combini. De preferat este sa nu atragi atentia cu un roz tare asupra partilor corpului unde sunt vizibile kilogramele in plus. Spre exemplu nu imbraca o camasa intr-o nuanta de roz puternic cu o cravata cu o alta nuanta de roz si mai puternic. Poti sa porti camasa in nuanta tare de roz daca ii suprapui o cravata in nuante de gri.

618d1961439c79c0a0cd169a225158dc

 

Rozul se preteaza a fi purtat oriunde, de la ţinute de stradǎ pânǎ la evenimente elegante (aici se va impune o alegere atentǎ a nuanţei, întrucât poţi cǎdea uşor în disgraţie). Dacǎ nu ai curajul sǎ alegi nuanţa care ţi se potriveşte cel mai bine culorii pǎrului şi ochilor, îndrǎzneşte o pereche de pantaloni care sǎ poatǎ fi combinaţi în partea de sus cu una dintre culorile deja consacrate în garderoba ta.

f7

Marii designeri nu au exclus rozul din tendinţele sezonului urmǎtor, aşa cǎ cei care nu aţi încercat pânǎ acum vreo nuanţǎ de roz este momentul sǎ alegeţi! Ralph Lauren, Orley sau Robert Geller sunt doar câţiva dintre cei care au pǎstrat rozul în colecţiile pregǎtite pentru 2015.

Un sacou bine croit, de bunǎ calitate, într-o nuanţǎ de roz elegant poţi sǎ-l combini cu o pereche de chino pants gri, bej camel, nisipiu sau kaki. Evitǎ sǎ cumperi maieuri sau tricouri din poliester, în nuanţe neon. Nu vei face decât sǎ accentuezi calitatea îndoielnicǎ a outfit-ului tǎu şi probabil o vei sfecli lamentabil.

Unul dintre designerii mei preferaţi este Karim Rashid. Douǎ dintre culorile lui preferate sunt roz şi argintiu. Nu ezitǎ sǎ îmbrace sacouri, ceasuri colorate, tricouri sau şosete în aceste culori. Farmecul lui constǎ în ingeniozitatea şi maleabilitatea de a purta roz. Chiar îi stǎ bine!!! El promoveazǎ aceastǎ culoare nu doar în vestimentaţie, ci şi în produsele de design interior. Susţine cǎ o încǎpere în alb te binedispune dacǎ obiectele care o populeaza sunt cât mai colorate.

karim_01

Incearca rozul si intr-un outfit rebel pe care-l alegi pentru o intalnire. Ia-ţi inima în dinţi şi lasǎ o patǎ de culoare pe outfit-ul tau. Iţi va destinde trǎsǎturile şi îţi va binedispune ziua!

Tu ce pǎrere ai despre roz? Cum ai cataloga aceastǎ culoare în garderoba masculinǎ?

 

Liebe Gruesse,

Amanda

sursa foto: yankodesign.com, pinterest.com

Leave a comment

2 Comments

  1. Rox March 3, 2015  8:45 pm Reply

    Cunosc multi purtatori de roz, sotul meu e unul dintre ei !

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

two × three =