Tribute to Audrey Hepburn

Nu stiu voi cum sunteti, dar pentru mine este important sa am o sursa de inspiratie. Muza poate fi un fluture viu colorat, o gradina botanica, o pasare despre care tocmai am citit in National Geografic sau o persoana interesanta. Una dintre aceste persoane este bine cunoscuta Audrey Hepburn, de al carei stil m-am indragostit inca de cand eram mica. E adevarat ca bunica mea ii facea concurenta acerba, in timp ce o sustinea asiduu pe Greta Garbo, dar nu m-am lasat convinsa. Audrey era pentru mine un simbol al feminitatii ideale! Doamna cu ten de portelan si figura angelica, de o eleganta covarsitoare! O prezenta ravisanta care te facea sa o adori!

Evident nu m-a entuzismat parcursul ei personal, insa carisma de actrita, feminitatea si eleganta tinutelor, implicarea in acte de caritate m-au facut mai tarziu sa nu regret ca am sustinut-o in fata Gretei.

Nu doar in fashion avem preferinte si modele! Cred ca avem nevoie de modele si in viata,  inca de mici. Ele ne ajuta sa ne formam, sa ne cream un ideal pe care sa-l urmam mai apoi, ne ajuta sa ne facem viata mai frumoasa si poate, de ce nu, mai palpitanta?!?

Sa nu care cumva sa credeti ca acest lucru te depersonalizeaza, ca iti ascuzi de fapt adevarata fata in spatele unei figuri perfecte, marca Hollywood. Nu!!! este vorba doar de simpatie manifestata fata de o fateta la care accedem, a unei persoane.

Revenind la Audrey, imi sustin cele de mai sus cu cateva imagini care vorbesc de la sine:

 

f1

LBD de la Givenchy – A.H. in rolul Holly Golightly in “Mic dejun la Tiffany” 1961. De la nasterea fiului ei Sean in 1960 si despartirea de Mel Ferrer in 1967 A.H. a fost protagonista a opt filme, printre care “Mic dejun la Tiffany” si “My Fair Lady” – cele care i-au si adus de fapt faima.

f2

A.H. impreuna cu fotograful Bert Hardy in parcul Richmond 13 mai 1950.

f3

Audrey Hepburn isi citeste cu mare interes recenziile. Pentru prima data este un star!

f4

Portret din 1950 cand A.H. se afla la inceputul carierei. Evident ca era invidiata de toate colegele de la Revue-Ensemble din cauza atentiei care i se acorda de catre agenti, fotografi, jurnalisti si critici.

f5

A.H. s-a implicat activ in diverse acte de caritate. Fotografia este facuta in Africa, in timpul participarii la unul dintre proiectele de ajutorare a copiilor africani.

f6

26 martie 1954 – nominalizarea pentru cea mai buna actrita in filmul “O inima si o coroana”.

f7

1 noiembrie 1954 – fotograful Cecil Beaton o elogiaza in Vogue. Conchide ca ea este noul ideal de feminitate!

f8

Renumita Rochie Neagra de la Givenchy!

f9Sportul preferat, chiar daca si-a rupt cateva coaste in urma unui accident.

f10

A.H. renumita pentru figura ei de portelan. Imaginea intareste acest lucru.

f11

Imaginea care a inspirat mii de tinere de la acea vreme: A.H. in balerini si pantaloni capri – 1954.

f12

Eleganta Hepborn! Fotografia a fost realizata intr-o pauza de filmare a filmului “Mic dejun la Tiffany”.

f13

Fotografia celebra!

Dragele mele,

eu si Butterfly In My Hair implinim astazi – 8 iunie 2014 – trei ani de blogging!!!!

Va multumesc ca cititi Butterfly In My Hair!!!!

Muuuuaaahhh,

Amanda

 

 

Leave a comment

Be the first one to comment

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

ten + eleven =