Focus make up vara 2013: buze

Daca anul trecut designerii s-au orientat pe evidentierea sprancenelor, anul acesta revine in prim plan senzualitatea buzelor. Portrete culese de pe strazile din New York, Paris, Sydney prezinta un make up al  buzelor, in culori intense: rosu, corai, fucsia.

f1

Ca sa porti ruj rosu ai nevoie de curaj si atitudine. Uita-te in oglinda, aplica-ti rujul si vezi cum te simti si daca-ti place ceea ce vezi. Rujul rosu imi aduce aminte de bunica si de portfardul ei generos, in care – jur – puteai gasi orice culoare stridenta. Este vorba de anii ’80 cand fardurile nu erau usor de achizitionat, iar calitatea lasa de dorit. Bunica mea insa le achizitiona din Basarabia. Intotdeauna se intorcea cu bratele pline de cadouri de acolo. Bunicul meu traise intr-un sat langa Chisinau si venise in timpul Razboiului in Romania. Aici a cunoscut-o pe EA si au decis sa ramana pe plai mioritic. Ce face dragostea….Trebuie sa va mai spun ca bunica mea avea o tinuta aristocratica si cred ca un ruj fad nu i s-ar fi potrivit deloc. Nu iesea din casa fara sa-si aplice ruj, sa-si creioneze sprancenele sau sa-si aranjeze parul. Sincer ma amuzau toate pregatirile acestea, insa de abia mai tarziu am realizat ca prezenta ei nu trecea neobservata. Reusise sa-si creeze o imagine impunatoare si la acest lucru a contribuit  “rujul rosu”:)

f2

f3

f4

Nu uita ca rujul strident iti scoate in evidenta buzele. Ca urmare, incearca sa iti aplici un machiaj simplu si natural pentru ochi si pometi. Fondul de ten, un blush pal si mascara ar fi suficiente pentru cine doreste sa-si accentueze buzele. Chiar daca mergeti la un cocktail sau o petrecere de seara in little black dress, machiajul nu trebuie nuantat daca aplicati un ruj cu o culoare puternica.

Sursa foto: vogue.de

Leave a comment

2 Comments

  1. E June 5, 2013  4:20 pm Reply

    Foarte utile sugestiile. Mai multe femei ar trebui sa tina cont de astfel de reguli ale machiajului. Multumim! :-)

    • fashionbyamanda June 5, 2013  4:26 pm Reply

      La un moment dat mi-a spus cineva ca "totul se invata". Cu varsta:) am ajuns sa-i dau dreptate! Merci, E...ma bucur ca citesti blogul meu!

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

seventeen − seventeen =